Leer je baby kennen door middel van massage

mensendieck_doetinchem-3Liefdevolle aanraking is voor een baby net zo belangrijk als zuurstof en voedsel. Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Het aanraken is heel belangrijk tijdens de
kinderjaren. In een klimaat van liefde, warmte en bemoediging ontwikkelt het gevoel van eigenwaarde en verminderen onnodige lichamelijke spanningen. Juist de huid van de baby is van primair belang. De tastzin is één van de vroegst ontwikkelde en belangrijkste zintuigen. Het stimuleren van de huid door middel van aanraken en masseren is van belang voor een juiste organische en psychologische ontwikkeling. Massage laat je baby ontspannen, wat de bloedsomloop en de werking van de maag- en darmfuncties bevordert. Naast masseren staan het tillen en dragen van je baby centraal. Zo leer je verschillende draaghoudingen waaronder basisbevestigend dragen en wordt ingegaan op tederheid en behoedzaamheid tijdens het aanraken van de baby. Op deze manier ondersteunt de cursus het opbouwen van een liefdevolle fysieke én mentale band tussen jou en je baby.

Inhoud van de cursus
De babymassagecursus bestaat uit 3 lessen van 60 minuten per keer. De volgende punten komen tijdens deze cursus aan bod:

  • Diverse manieren van het masseren van de baby
  • Tips en manieren over het dragen en tillen van de baby
  • Inbakeren

Kosten en tijden
De kosten van 3 lessen babymassage van 60 minuten per keer bedragen € 30.-. Je kunt daarnaast kiezen voor 3 lessen babywalk: aan de wandel met je baby en tegelijkertijd op een fijne manier aan je conditie werken. Ook deze lessen bedragen € 30.-.

De cursus babymassage kan naar jouw wensen in de praktijk of bij je thuis gegeven worden. De tijden zijn in overleg.

Inschrijven
Je kunt zich inschrijven voor deze cursus via het inschrijfformulier. Voor meer informatie over deze cursus kun je contact opnemen met Marcella Schonk via de contactpagina.